Home Missbruket En dag som alla andra..

En dag som alla andra..

av David

Jag vaknar till ur sömnen, mitt huvud bultar jävulskt och hela jag är genomblöt av svett. Solen skiner in genom persiennerna och har värmt upp lägenheten till en bastu, ändå skakar jag av frossa och det känns som minusgrader.

Fy fan, viskar jag för mig själv medan jag gräver ner handen under madrassen och rotar runt tills jag hittar min lilla påse med lugn. Jag tar en näve och trycker in tabletterna under tungan och låter de beska medicinerna smälta innan jag ens vågar öppna mina ögon och börja tänka på hur jag ska klara av denna jävla dag.

Pulsen åker ner och mina ögon öppnas, allt är upp och ner, på golvet ligger använda sprutor, tomma zippåsar, urknaprade pillerkartor och torra spritflaskor. Vem vet vad som riktigt hänt, inte jag i alla fall, och inte fan bryr jag mig heller.

Min mage börjar konvulsera så jag springer till toaletten för att kasta upp. Jag kräks och kräks, men endast en vit syra som bränner så in i helvete rinner ur mig, jag får ingen luft och det känns som om jag håller på att kvävas.
När det äntligen slutar, staplar jag till soffan lätt vinglig av pillren jag satt i mig då jag vaknade, häller i mig en halvdrucken urlakad öl från igår och rotar fram telefonen för att börja dagens jakt på droger. Mina små piller räckte endast till att få mig upp ur sängen, men biter inte på min opiatabstinens som är olidlig just nu.

Svetten dryper ner och jag skakar av köld på samma gång, varje jävla cell i min kropp skriker och river i mig innifrån och mitt psyke håller på att brista av ångest och desperation, allt känns så jävla fel och åt helvete och jag vill bara bort, jag vill lindra jag vill dämpa jag vill förgöra allt som har med mig att göra.

Ringer åt min polare som alltid har och får svaret ”senare”. Jag HATAR senare, senare finns inte just nu, jag måste bort och det snabbt! Jag ringer åt nästa och nästa och nästa, fan fan fan, ingen har det jag letar efter, inte en jävel som kan rädda mig. Desperationen börjar bli påtaglig och jag känner mig beredd att göra vad som helst för en fix, bara en smula, snälla, vad som helst förutom detta. Minuter känns som dagar och jag är säker på att jag inte klarar av detta helvete en enda sekund till…

 

Mitt namn är David och detta var min vardag de senaste 10 åren.

Här är min resa till lycka.

You may also like

10 kommentarer

Kladde juli 15, 2018 - 6:51 e m

Intressant läsning. Jag blir så imponerad över människor som öppet och ärligt delar med sig av sitt liv. Tack för att just du delar med dig David ❤️

Svara
admin juli 18, 2018 - 7:11 e m

Tack kompis! Ja det e ju mycket bakom missbruket som inte kommer upp till ytan som jag tror e br:)a för människor att få veta i hopp om att det leder till en större förståelse för denna problematik 🙂 <3

Svara
Anna juli 19, 2018 - 1:14 e m

Tjena!
Starkt gjort att få ett liv tillbaka! Modigt! Kommer att följa din resa mot att bli ren, hitta motivationen att fortsätta och kämpa emot den starka klon. Har själv ett beroende bak om mig. Och den dagen jag vaknade upp minns jag ännu som igår. En resa väntas men bara man vill så kommer man hem igen med fötterna stadigt på jorden och är ren. Sen börjar det roliga. Att ta sig an att leva, bygga upp livet som man vill leva sitt liv. Lycka till grabben!

Svara
admin juli 20, 2018 - 12:54 e m

Tjena Anna!
Tack för dina vänliga ord! Jo man får ju se det som en chans att börja bygga livet från grunden upp. Möjligheterna är oändliga.
Strongt av dig att du tagit dig ur, tack för att du visar att det är möjligt. 🙂

Svara
Axo juli 20, 2018 - 6:02 f m

Dadde! Du skriver så bra!

Svara
admin juli 20, 2018 - 12:57 e m

Haha Tack Axo va roligt att du tycker det! De betyder mycke kommandes från dig, du kanske får ge nå tips någon gång 😀

Svara
Sören juli 20, 2018 - 8:58 f m

Starkt gjort! Själv spelfri spelmissbrukare och gick ut öppet med allt då min tillvaro rasade,så förstår det inte är lätt,men på något vis kan det hjälpa blotta sig själv!
Lycka till och igen,starkt gjort,jag följer detta!

Svara
admin juli 20, 2018 - 1:00 e m

Tack Sören! Jo det e ju på samma gång lättande som jävligt jobbigt att lägga ut alla kort på bordet men i hopp om att någon annan kan få förståelse eller hopp i sina egna liv så tycker jag det är värt det! Fortsätt på samma väg min vän och lycka till du med 🙂

Svara
Tessa juli 27, 2018 - 3:35 e m

Du är super duktig på att skriva Dadde, ska bli intressant att följa med din väg. Det går att klara allt, med rätt sinne och tålamod – för det kräver så himla mycket tid. Men du om nån har en stark personlighet, jag hoppas så att allt går bra för dig. Du är i mina tankar!

Svara
David juli 29, 2018 - 12:04 e m

Tack Tessa! jag är glad att ha dig med ^^. Jo med rätt sinnesinställning så är ingenting omöjligt, vi sätter själv våra begränsningar för vad som är uppnåbart och inte.
Tack för dina vänliga ord. Ta hand om dig! 🙂 ❤

Svara

Kommentera