Home Missbruket Tankar ur ett missbruk

Tankar ur ett missbruk

av David

Jag tittar mig runt  och allt jag ser är mörker, totalt svart mörker. Skönt, jag älskar mörkret. Mörkret är min vän och mitt skydd.

Långsamt lägger jag en cigarett i munnen och tänder på. Tar ett djupt andetag följt av en ännu djupare suck. Röken smakar strävt men jag tycker om hur det känns. Det är inte skönt men det är ju i alla fall något annat än inget. Jag känner oftast inget. De flesta känslor skrämmer fan livet ur mig. Sorg, skam, ångest, hat, jag kan inte hantera någon av dem. De får mig att göra och säga saker som är mot min vilja. Jävligt fel saker som får mig att må illa av ånger efteråt.

Dagens avtändning har ännu inte infunnit sig, eftersom det ännu finns gott om substanser som cirkulerar i mitt blodomlopp. Det enda som finns är känslan av att inte riktigt existera. En känsla av total tomhet. Som en tjock blöt filt som ligger över mitt liv och långsamt kväver mig.

Fast hur hög jag än blir så slipper jag aldrig tomhetskänslan. I början hjälpte drogerna, men inte längre. Fast vilka kombinationer och mängder jag än tynger i mig så upplever jag ändå inget annat än en stunds befrielse från verkligheten. Någon sorts inblick i vad som kallas sinnesro skulle jag tro. Det är allt jag begär, lite lugn och ro. Att få stilla tankarna och släppa känslorna.

Cigaretten brinner mot sitt slut. Jag klämmer in den i första bästa ölburk med ett grin av avsky i mitt ansikte. För många känslor och tankar börjar bubbla upp och rastlösheten  kryper på. Jag drar upp persiennerna och tittar ut för att se om det är lika mörkt ute som här inne.

Kolsvart, perfekt. Dygnets mörka timmar är mina timmar. Då kan man röra sig obemärkt och ostört. Även om jag inte har något fanstyg för mig vill jag helst inte bli sedd. Kalla kårar går uppför nacken bara av tanken att någon jävel skulle komma fram till mig och inleda ett samtal.

Där står jag då och måste hitta på en historia om att jag faktiskt mår helt okej, om att jag nog tar det mycket lugnare nu för tiden och om det där jobbet som är på gång. Vilket alla är totala lögner.
Inget är längre helt okej och det går hårdare än någonsin och att ha ett jobb i detta tillstånd skulle vara totalt omöjligt.

Att ljuga ligger inte i min natur, men vad ska jag göra? Berätta sanningen? Inte en jävla chans! Då finns ju risken att någon skulle försöka hjälpa mig. Människor som bryr sig för mycket om mig måste jag hålla på avstånd och ljuga som mest åt. Att dessa människor inte ser hur åt helvete mitt liv egentligen är, är väldigt viktigt för att jag ska kunna fortsätta mitt missbruk. De är endast hinder i mitt liv och jag är tvungen att ljuga för dom för att kunna leva ostört på det enda sätt jag klarar av.

Någonstans inom mig börjar alla mina tankar och allt mitt beteende kännas jävligt fel. Jag börjar ifrågasätta mig själv och vad jag riktigt gör med mitt och andras liv. Knuten i magen drar åt sig med en sån kraft att jag slängs ner på mina knän. En tår rinner ner för min kind och jag vet att jag måste bort från detta liv. Jag vill ha något annat.
Måste bara dämpa denna känsla en sista gång.
Bara en gång till.
En sista sil, sedan slutar jag.

Jag lovar.

 

Tack.
#ajunkiespath
Follow my blog with Bloglovin

You may also like

27 kommentarer

Blessed juli 29, 2018 - 4:40 e m

Tack för att du delar med sig av ditt innersta. Fint att få träffa dig och att följa med på din resa. Du är grym! Kram 💗

Svara
David juli 30, 2018 - 12:24 e m

Tack ska du ha min vän! Fint att få träffa dig också. Ta hand om dig 🙂 💗

Svara
Bellis juli 30, 2018 - 1:21 e m

Älskade, älskade David ❤

Svara
David juli 30, 2018 - 2:41 e m

aww! Tack älskade Bellis ^^ ❤

Svara
MissQ juli 30, 2018 - 7:15 e m

Ja följer dig, min sambo går igenom detta helvete nu, så kan va lite lättare för mig att förstå krafterna bakom beroendet genom att läsa din blogg. Beundrar dig totalt o lyfter på hatten, lång o skrämmande att gå men lovar att de kommer va värt det! Kämpa! Du e en otroligt fin person värd allt gott. ❤

Svara
David augusti 1, 2018 - 9:21 f m

Jag känner din smärta och beklagar att sin sambo valt den vägen. Det är allt annat än lätt att hjälplöst se på då en näsrstående blir slav inför drogerna. Jag hoppas saker och ting reder upp sig men främst av allt hoppas jag du tar hand om dig själv i första hand 🙂 Tack för dina vänliga ord MissQ, jätte fint att höra ☺️❤️

Svara
Pia juli 30, 2018 - 7:52 e m

Tacksam och lycka där du är idag ❤️ Tack för att du delar och så bra du skriver 🙌🏼❤️ Love you/sis

Svara
David augusti 1, 2018 - 9:22 f m

Tack syster! Hoppas våra vägar snart möts ☺️❤️❤️

Svara
Barbro Gros augusti 1, 2018 - 9:09 f m

Va modigt och ärligt. Du har verkligen talang för skrivandet. Kanske blir det en bok så småningom.😃 Lycka till!

Svara
David augusti 1, 2018 - 9:26 f m

Tack Barbro det var snällt sakt 😁 För tillfället får jag nog vara nöjd men att få ihop tillräckligt med ord till ett blogg inlägg.
Men ja, vem vet? 😉❤️

Svara
Marina augusti 10, 2018 - 2:42 e m

Fina Dadde ❤️du ger mig hopp 🤗Kramar

Svara
David augusti 11, 2018 - 10:29 f m

Oj Marina, det gör mig så glad! ☺️❤️

Svara
Lena augusti 10, 2018 - 3:31 e m

Jag vet att allt ordnar sig, bara du själv vågar tro på dig själv, och får bekräftat att du faktiskt otroligt härlig ”pojke” 😊.Du Dadde har så mycket att leva för och genom att dela dina upplevelser hjälper du andra som varit i din situation. Stolt över dig! ❤ Kram

Svara
David augusti 11, 2018 - 10:33 f m

Tack Lena! Ja ibland kommer jag på mig själv oroandes för små strunt saker, i tron om att världen kommer att gå under. Glömmer ibland bort allt jag hittills gått igenom och klarat av 😅 kram!❤️

Svara
tomppa augusti 10, 2018 - 5:55 e m

Samma tankar har en Alkoholist.

Svara
David augusti 11, 2018 - 10:40 f m

Alkoholist eller narkoman vi är båda beroenden som kämpar mot samma demoner med olika namn ❤️

Svara
Kjell augusti 10, 2018 - 7:26 e m

Väldigt bra skrivet! Ärligt och berörande

Svara
David augusti 11, 2018 - 10:41 f m

Tack Kjell! Roligt om du tyckte om texten ☺️

Svara
Cindy Blöth augusti 10, 2018 - 9:46 e m

Oj.Jag e mållös, så bra inblick man får. Och nej, möter jag dig så ska jag inte säga ett ord, bara nicka, en icke dömande nickning. Det kan vara svårt att vara människa.. Ibland önskar jag jag vore en mygga istället, suga blod å nån barmhärtig männsika klubbar mig 😀

Svara
David augusti 11, 2018 - 10:45 f m

Hej Cindy! Missförstå mig ej, detta är tankar ur mitt missbruk. Idag älskar jag människor och älskar att prata. Så ifall du träffar mig kom gärna fram o berätta om din dag😁
Ta hand om dig, kram❤️

Svara
Cindy Blöth augusti 13, 2018 - 4:26 e m

jo, NU förstår jag. Men då jag först kom in på din blogg så var dethär det första jag läste. SEN läste jag biografin EFTER att jag kommenterat 😀

Svara
Gabbe augusti 11, 2018 - 12:07 f m

Bra skrivet. Jag vet att du är en kämpe. Jag kämpar själv dagligen och ha lyckats bli nykter igen, även om det bara gäller dagar än.
Ta hand om dig.
Önskar dig all lycka.

Svara
David augusti 11, 2018 - 10:47 f m

Tack Gabbe! Det uppskattas ☺️
Hoppas allt är väl med dig, du vet var vi finns då du behöver oss❤️
Kram på dig ☺️❤️

Svara
Leif Olin augusti 12, 2018 - 8:28 f m

Tack David för det du skrivit. Du har förmåga att sammanfatta vad ett beroende innebär. Vilken förändring du gått igenom! Lycka till och bevara den ödmjuka ton som ditt liv nu vittnar om.
Leif

Svara
David augusti 12, 2018 - 6:13 e m

Tack Leif! Ja saker och ting ser lite annorlunda ut idag, än då du tog emot mig som 16 åring på behandlingshemmet.🙂
Ta hand om dig❤️

Svara
Carina augusti 13, 2018 - 9:56 f m

Äg dina känslor, David. Jag känner djup respekt för det du skriver och för den du är.

Svara
David augusti 14, 2018 - 7:54 f m

Tack Carina! En vacker dag ska jag äga dem ☺️❤️

Svara

Kommentera