Home Uncategorized Vem är jag?

Vem är jag?

av David

Hej mitt namn är David och jag är beroende.

Jag är 24 år och har de senaste 10 åren av mitt liv levt i missbruket. Jag har uttnyttjat och manipulerat, ljugit och svikit alla runtom mig. Mitt enda livssyfte har varit att använda droger, det har inte funnits någon morgondag och ingen gårdag,  endast nästa sil och hur jag skulle få tag på den.

I missbruket levde jag för att använda och använde för att leva och det fanns ingen som kunde stoppa mitt vansinne, min väg mot total förgörelse och död.

Hela mitt liv har jag trott att drogerna var mitt svar, min lösning.  Att det var den enda komponenten som alltid fattats i mitt liv. Det var drogerna som gjorde mig hel och som gjorde att jag faktiskt existerade. De fick mig att känna, att se, att leva på riktigt!

Jag älskade droger såsom en mor älskar sitt barn. Personer runt om mig försökte stoppa mig, försökte hjälpa mig, men inget och ingen kunde ta min älskade ifrån mig. Jag älskade knarket mer än allt annat, mer än föräldrar,mer än kärlekar, mer än vänner och mer än familj, till och med mer än mig själv.

Drogerna tog ifrån mig allt och alla, de tog långsamt död på mig, men jag älskade dem ändå. Knarket var som en varm kärleksfull famn som tog hand om mig, hur för jävligt än mitt liv var. Vad som än hände mig och min omgivning så kunde jag alltid förlita mig på min trovärdige sil, ett stick och alla bekymmer var över. Om ens det hjälpte för en sekund var det bättre än detta helvete jag skapat åt mig.

Idag har jag 8 månaders nykterhet bakom mig, vilket jag aldrig trott vara möjligt. Jag är som ett nyfött barn och upplever världen med nya ögon, jag har ett starkt begär av att utvecklas och lära mig mer om allt och alla. Jag vaknar upp på morgonen med samma känsla man hade som litet barn då det var julafton. Med nykterheten har otroliga ting visat sig för mig och jag är evigt tacksam bara för att få vara med, leva och lära mig.

Men inget jag har och upplever idag har kommit serverat på silverfat. Det har varit en hård kamp och jag arbetar fortfarande jävligt hårt för att bibehålla mitt mående, för att utvecklas och möter ständigt på hinder och svårigheter i nykterheten. Under mitt missbruk lärde jag mig hur man tjänar snabba pengar, smugglar droger,  hittar skydd för natten eller försvarar sitt liv men inte fan visste jag hur man sätter på tvättmaskinen eller stryker en skjorta!

Här kommer jag att skriva om min väg i tillfrisknandet, mina vanor och ritualer jag tillämpar, svårigheter jag möter och tillbakablickar hur mitt missbruk såg ut.

Välkommen med på min resa i nykterheten!

Tack.

#ajunkiespath

You may also like

2 kommentarer

Sandra juli 22, 2018 - 7:20 f m

Älskar att du skaffat blogg! Så himla starkt av dig att dela med dig om ditt förflutna och nuet. Du ger så många människor hopp David, blir så glad i själen av detta 💜

Svara
David juli 22, 2018 - 10:09 f m

Tack Sandra! jätte kul att du tycker så, de gör min själ glad! ^^ <3

Svara

Kommentera