Home Livets lärdomar min vän smärtan

min vän smärtan

av David

En sådan smärta som uppstår när vi mister något vi älskat. När vår stora kärlek krossar våra hjärtan eller en god vän som spottar på vårat förtroende. Kanske någon när eller kär som tappar sitt fysiska liv och lämnar denna jord. Vad det än må vara så tar våra hjärtan sjukt, såpass sjukt att vi skulle göra vad som helst att bli av med det. Men smärtan finns där för att lära oss något. Den är nödvändig. Den är vår vän. För utan smärtan så kommer vi att begå samma misstag pånytt, vi kommer att fortsätta försumma dem vi håller kära och fortsätta ge vår tillit till människor som bara kommer att utnyttja den.

Smärtan är vår trogne lärare i livet, då vi försöker peta ut kärnan på en omogen avokado med en alltför vass kniv och i frustationen tar i med våld, ja då hälsar smärtan på, lesson learned. Alla livets motgångar har något av värde att lära oss, och smärtan finns där för att vi ska lida såpass starkt att vi blir beredda att ta emot denna lärdom. Inte för att enbart bestraffa oss, som om händelsen i sig inte var tillräckligt nog. Nej, den finns där av kärlek och omtanke. Den bryr sig.

Det var smärtan som fick mig att ge upp allt för något nytt. Den var så stark och outhärdlig att till sist så bet inte ens drogerna längre på den. Det fanns inte längre någonstans att fly, ingenstans att gömma sig. Smärtan hade krypit ut i varenda vrå av mit medvetande och den var ofrånkomlig. Smärtan var så stark att jag gjorde allt jag kunde för att dämpa den, men även drogerna hade ett så starkt grepp om mig att för varje minut utan dem så växte smärtan fyrdubbelt. Ett dilemma som innebär kort och gott att för att bli av med en smärta så måste en ännu värre uthärdas.

Det är väl lite vad som är innebörden i ordspråket ” För att något ska bli bättre, måste det först bli värre”. En tung sanning att svälja, speciellt när det känns som om att allt är såpass åt helvete att det bara inte går att bli värre. Men jag kan garantera att denna stund av “värre” är värt reslutatet, oavsett var man är. För heldre en stund av helvete än en livstid av lidande. Smärtan kommer, den lär oss en läxa vi sent lär glömma för att sedan lämna oss i befrielsens famn, tills nästa misstag begås och vi behöver lära oss något för att ta oss vidare i livet. Lever och lär. Det är livets gång.

Smärtan är min trogne vägvisare.

 

Tack.
#ajunkiespath

You may also like

6 kommentarer

Christina oktober 30, 2018 - 6:19 e m

Otroligt långt du kommit på din väg!
Alla människor upplever smärta men alla har nog inte upplevt all den smärta du upplevt ( t ex jag har haft ‘my fair share’ men vet att jag aldrig upplevt samma helvetiska tillvaro som du) och ändå har du så här fort inte bara blivit vän med den utan ser den dessutom som en vägvisare – so happy for you & imponerande!
Dessa dina ord skall jag bära med mig: “För heldre en stund av helvete än en livstid av lidande. “. !!
Massa kramar!! 💜🤗💜

Svara
David november 3, 2018 - 11:05 f m

vi har ju alla våra problem och våra kamper och alla har vi känt smärta. Det är n¨ågot vi människor kan relatera till hos varandra 😉
Kram på dig Christina ❤️

Svara
MissQ oktober 31, 2018 - 6:43 f m

Instämmer med Christina, otroligt vilka insikter du kommit till David!! Är grymt imponerad av dina tankar, jag VET att du kommer klara detta och få en sååå bra framtid, du kommer fixa det här, hela vägen, så länge du är ödmjuk som tänker som nu, och vågar möta smärtan och känslorna!! Fint jobbat!!! Du har verkligen rannsakat dig själv och går in på djupet, precis som man måste göra för att komma vidare!
Måste tacka dig för föreläsningen igår, jag kände så starkt för varenda ord du sa och var verkligen imponerad av hur du uttryckte dig och orden du använde. Shit va orden träffade rakt i hjärtat och ja fick nästan känna din smärta och ångest du har/haft !! Viktig att få höra dina ord, speciellt för mig som lever så nära en missbrukare och själv är medberoende. Din berättelse gav mig hopp igen, och jag satt med tårar i ögonen mot slutet, det var verkligen värt det att komma o lyssna! Glad att ja fick träffa dig IRL också. 🙂 * hjärta* KRAM! 🙂

Svara
David november 3, 2018 - 11:08 f m

Det var jätte roligt att få träffa dig också! Så kul att höra att det gav dig något. Jag tror att även du med dina erfarenheter har mycket att ge till andra i din position 🙂
Kram MissQ ❤️

Svara
Tvåbarnsmamma november 1, 2018 - 7:52 f m

Jag var och lyssnade på din föreläsning i tisdags och måste säga att jag tycker du är en otroligt duktig talare. Från första meningen du sa så trollband du mig helt och hållet, ditt sätt att tala och din inlevelse alltså, wow! Vid tre tillfällen tårades ögonen för mig, första då din pappa dog, andra då ambulanspersonalen fick liv i dig och trejde, det sista du sa, att du hittade dig själv. Helt otroligt vilket liv du haft och ändå klarat av att komma dit du är idag. Och vilken begåvning du är i både tal och skrift. (Blev ju tvungen att leta upp din blogg, vilka otroliga texter du producerar!) Hoppas du fortsätter föreläsa och blogga, alla ungdomar i dagens läge borde få chansen att lyssna på vad du har att berätta.

Svara
David november 3, 2018 - 11:10 f m

Haha oj! Tack så mycket, va glad jag blir 😀 Det var jätte roligt att föreläsa inför er, nöjjet var helt på min sida!
Ta hand om dig! kram ❤️

Svara

Kommentera