Home Livets lärdomar Dagarna väntar ej

Dagarna väntar ej

av David

Dagen som vi trodde var så långt borta att vi inte ens behövde ägna den en tanke, kommer att komma förr eller senare. Då den står där bakom vår dörr, kommer den inte att varsamt knacka på och vänta på att bli insläppt. Nej, den kommer att smälla upp dörren med ett brak, klampandes stapla in med sina leriga kängor på vår nyköpta luddiga matta från Ikea och vråla med all sin kraft ”Godmorgon din jävla solstråle, nu är jag här!!” Redan från vårt första andetag som vakna, har vi redan en klump i vår hals och en ångest som vibrerar ända ut i fingertopparna.

Okej, nu är det kanske inte alltid vulgärt, men de flesta dagar kommer att komma vare sig vi vill eller inte. Vi kan inbilla oss att vissa dagar är så långt borta att de aldrig inträffar, eller att händelser är så osannolika att de aldrig sker. Men på både gott och ont kan vad som helst stå och vänta bakom knuten. Det kan vara framgång vi inte trodde oss ha potential att klara av, eller så kan det även vara ett sådant stort missöde att vi inte ville tro det kunde hända lilla oss.

Ett uttryck som fastnat i mitt sinne är ”Förbered dig på det värsta, men förvänta dig alltid det bästa”. Det säger sig självt. Det finns mycket otrevligheter i denna värld, och den största delen är utanför vår kontroll. Vi kan endast välja hur vi förhåller oss till all den skit som slängs på oss av livets obarmhärtige hand. Vi kan inte alltid ändra omständigheterna, men vi kan ändra vår syn.

Likaså finns det så många otroliga saker som kan ske i våra liv och vi ska aldrig tappa hoppet om att våra största, mest ambitiösa drömmar ska gå i uppfyllelse. Vi ska inte glömma bort att se varje steg vi tar som ett mirakel och varje andetag som en gåva. Att varje människa vi möter är en ängel med dolda vingar som finns där för att lära oss något viktigt.

Det är inte alltid så lätt att hålla kvar denna nyfödda syn till livet. I alla fall inte för mig, ibland så tystnar fåglarnas kvitter och solen går i moln. Men nuförtiden är jag förberedd. Då jag blev nykter var listan på saker som skulle få mig att ta ett återfall väldigt lång. Jag försäkrade mig om att skulle något av detta ske, skulle jag ha tillåtelse att knarka igen. Nu påstår jag inte att min nykterhet är helt försäkrad, men jag kan ärligt säga att den listan är idag tom. Idag klarar jag av att hantera livets motgångar utan droger eller alkohol och mitt hopp om framtiden växer för var dag.

Så sätt er bekvämt, ta ett djupt andetag och spänn fast era bälten.
För dagen är snart kommen.

 

Tack.
#ajunkiespath

You may also like

6 kommentarer

Christina augusti 31, 2018 - 6:55 e m

Så glad att du kommit så långt redan fastän du inte varit i ”körskick” så länge – Hyvä Sinä!!
Att inte behöva känna fruktan inför även de jobbiga dagar som hör Livet till skingrar orosmolnen och frigör så mycket energi.
Kram på dig & Tack för att du finns & Tack för att du delar med dig!!!
// Christina 🤗💜🙏

Svara
David september 1, 2018 - 6:40 e m

Vi lever och lär, Christina. Bakom alla misstag och otrevliga händelser ligger något vi behöver lära oss för att kunna komma vidare i våra liv.
Kram på dig och ta hand om dig 🙂 ❤️

Svara
Helene september 11, 2018 - 5:16 f m

Godmorgon din djävla solstråle!!!!
Det citatet David kommer jag aldrig att glömma!
Tack för att du delar med dig😍

Svara
David september 12, 2018 - 1:41 e m

Haha, jamen visst känns det så ibland? 😂
kram på dig Helene❤️

Svara
Madelene september 11, 2018 - 5:10 e m

Fantastisk blogg! Ditt sätt att skriva på är så intressant och gripande, har du funderat på att skriva en bok någon gång? 😊 Du har kommit så långt i ditt tankesätt om livet, jag hejjar på dig!!🤗 kram!

Svara
David september 12, 2018 - 1:51 e m

Tack Madelene! Tanken har väl börjat växa inom mig, vi får se vart livets vägar bär mig 😉
Kram❤️

Svara

Kommentera