Home Livets lärdomar Att förändras

Att förändras

av David

Hej mitt namn är David och jag är beroende.

Att bli nykter kräver ingen stor förändring, men att behålla den kräver att allt förändras.

Allt som är nytt och okänt kommer ofta med en viss rädsla och osäkerhet.
Och det mest okända för en narkoman eller alkoholist är nykterhet.
Att infinna sig i detta tillstånd under en längre tid känns hopplöst och totalt ofattbart. För nykterheten är för en narkoman så otroligt smärtsam och obekväm att fast den innerliga viljan om att lämna drogerna finns, så går det bara inte. Och efter tillräckligt många försök att bara sluta knarka så ger många upp hoppet.

För att leva nykter som narkoman krävs så mycket mer än att sluta knarka. Det kräver att vi totalt förändras som person. Ändrar vårt tankesätt, ändrar vårt beteende, ändrar vår umgängeskrets och våra relationer.

Att göra en så stor vändning i livet är allt annat än lätt. Tänk dig att lämna alla du umgås med, alla de som känner dig såsom endast vänner gör, de som du gått med genom ur och skur och som får dig att skratta då allt du vill är att gråta. Tänk dig att lämna bort alla sysslor du kan och tycker om att göra, de enda sakerna som faktiskt får dig att känna lycka. Tänk dig att ändra alla dina tankar som du alltid tänkt och helt förändra det beteende som du alltid trott har varit rätt till något helt annat okänt.

Det är smärtsamt, det är tungt, det är fan inte lätt.
Men det är möjligt.

Tack.

#ajunkiespath

You may also like

Kommentera